Wijziging partijnaam ‘DE FEESTPARTIJ (DFP)’ in ‘Burger Bescherming’

De Kiesraad heeft de partijnaam ‘DE FEESTPARTIJ (DFP)' gewijzigd in 'Burger Bescherming' op verzoek van die partij. De partijnaam is geregistreerd in het register voor de Tweede Kamerverkiezing. Een eerder wijzigingsverzoek naar Bescherming Bevolking wees de Kiesraad af.

Beeld: ©Kiesraad

Registratie partijnaam

Politieke partijen die onder een bepaalde naam (aanduiding) willen deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezing, moeten een partijnaam registreren bij de Kiesraad. De geregistreerde partijnamen komen bovenaan de kandidatenlijst op het stembiljet te staan.

Het is niet verplicht om een partijnaam te registreren. Politieke partijen kunnen er ook voor kiezen om mee te doen met een blanco lijst. Er staat dan alleen een nummer boven de kandidatenlijst en geen partijnaam.