Stemmingen Eerste Kamerverkiezing in provincies en kiescolleges (27 mei)

Leden van de provinciale staten en van de kiescolleges (voor het Caribisch deel van Nederland) kwamen maandag 27 mei om 15.00 uur bijeen om te stemmen voor de Eerste Kamerverkiezing. De uitslagen van de stemmingen vindt u hieronder.

Beeld: Roderick Al

De 12 stembureaus (in elke provincie één) en de (3) kiescolleges hebben hun proces-verbaal na afloop van de zittingen overgebracht naar het centraal stembureau (de Kiesraad).

Officiële landelijke uitslag Eerste Kamerverkiezing

De Kiesraad berekent op basis van deze processen-verbaal de verkiezingsuitslag en stelt deze officieel vast in een openbare zitting, op vrijdag 31 mei om 16.00 uur. De zitting van de Kiesraad vindt plaats in de plenaire zaal van de Eerste Kamer, Binnenhof 22 in Den Haag. Bezoekers aan de Eerste Kamer moeten zich kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs. De zitting is live te volgen via de website van de Eerste Kamer. De Kiesraad publiceert de verkiezingsuitslag na de zitting op zijn website en tevens z.s.m. in de databank Verkiezingsuitslagen.