Uitslagen provinciale statenverkiezingen 2019 definitief

De hertelling van stemmen in de provincie Flevoland, op 11 april, heeft niet tot een andere zetelverdeling geleid. Wel zijn de aantallen uitgebrachte stemmen op enkele punten aangepast. Dit heeft het centraal stembureau van de provincie Flevoland op dinsdag 16 april in een openbare zitting bekendgemaakt. Met de provincie Flevoland als hekkensluiter, zijn nu alle uitslagen van de provinciale statenverkiezingen van 20 maart definitief geworden. 

De provinciale staten van de provincie hadden eerder tot een hertelling van de stemmen in de provincie besloten. De Kiesraad is bij deze hertellingen aanwezig geweest. Inmiddels heeft ook de provincie (commissie geloofsbrieven) zich nogmaals over de verkiezing gebogen en zijn de leden van de nieuwe provinciale staten aldaar geïnstalleerd.