Artikel50 geregistreerd

De Kiesraad heeft op 10 december 2012 het verzoek ingewilligd om de naam (aanduiding) Artikel50 bij te schrijven in het register met aanduidingen voor de Europese Parlementsverkiezingen.

Beoordeling registratieverzoeken

De Kiesraad beoordeelt of een naam (aanduiding) die een politieke groepering wil registreren niet in strijd is met bepaalde gronden, opgesomd in de Kieswet. Lijkt de aanduiding niet te veel op een al geregistreerde naam? Is de naam niet misleidend voor de kiezer?  Is de aanduiding niet te lang (meer dan 35 tekens)? Of: is de aanduiding in strijd met de openbare orde? Ook dienen aan het verzoek tot registratie enkele stukken te zijn toegevoegd, zoals de statuten en de inschrijving bij de Kamer voor Koophandel.

Verkiezing in 2014

Op 4 juni 2009 vond in Nederland de laatste verkiezing voor het Europees Parlement plaats. Deze verkiezing wordt eens in de vijf jaar gehouden. Over de datum voor de volgende verkiezing vindt nog overleg plaats op Europees niveau. Het lijkt erop dat wordt gemikt op verkiezingen in de tweede helft van mei 2014. Uiterlijk een half jaar voor de verkiezingen wordt de definitieve datum bekendgemaakt.