Zitting Kiesraad nummering kandidatenlijsten

De Kiesraad houdt op donderdag 2 augustus een openbare zitting waarin de kandidatenlijsten voor de Tweede Kamerverkiezing op 12 september 2012 worden genummerd. Ook beslist de Kiesraad tijdens deze zitting over de geldigheid van ingediende lijstencombinaties.

Beeld: Kiesraad

Nummering kandidatenlijsten

Tijdens de openbare zitting, waarin de Kiesraad optreedt als centraal stembureau, worden de kandidatenlijsten genummerd die op 31 juli 2012 bij de hoofdstembureaus worden ingeleverd. Op 31 juli, aan het einde van de middag, publiceert de Kiesraad op zijn website een overzicht van de politieke partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezing.

Lijstencombinaties

Politieke partijen die zich met elkaar verwant voelen, kunnen samen een lijstencombinatie vormen, ook wel lijstverbinding genoemd. Met een lijstverbinding wordt de kans op het behalen van een restzetel vergroot.
Partijen die een lijstencombinatie willen aangaan, kunnen hiervoor op de dag van kandidaatstelling, op dinsdag 31 juli, tussen 09.00 en 17.00 uur, een verklaring indienen bij de Kiesraad, Herengracht 21 te Den Haag. Deze verklaring kan ook worden ingediend bij de gezaghebbers van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, tussen 09.00 en 17.00 uur plaatselijke tijd. De Kiesraad beslist in de zitting op 2 augustus over de geldigheid van de lijstencombinaties.

Zitting Kiesraad

De zitting van de Kiesraad vindt plaats op:

Datum:  donderdag 2 augustus 2012
Tijdstip:  om 11.30 uur
Locatie:  Tweede Kamer, Troelstrazaal, Lange Poten 4 te Den Haag

U bent van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Denkt u hierbij aan het meenemen van een legitimatiebewijs.

Lijstnummering na zitting gepubliceerd

De volledige lijstnummering wordt zo snel mogelijk na de zitting op de website van de Kiesraad gepubliceerd.