CISO Kiesraad: papieren proces is leidend

Fleur van Leusden, Chief Information Security Officer (CISO) bij de Kiesraad, hield op woensdag 4 oktober tijdens de One Conference op het hoofdpodium een presentatie over de rol van software in het verkiezingsproces. Haar belangrijkste boodschap daarbij was dat het papieren proces altijd leidend is. Software is in het verkiezingsproces slechts ondersteunend: om te helpen bij het optellen van de stemmen. In haar presentatie liet Fleur de aanwezigen zien hoe het proces van stemmen tellen in zijn werk gaat en waar software een rol speelt.

From Paper to EML - Presentatie One Conference 2023
Beeld: ©Kiesraad

De One Conference is het jaarlijkse congres over (cyber)security en vond dit jaar plaats op 3 en 4 oktober. Ieder jaar wordt deze internationale conferentie door ruim 1500 securityprofessionals met achtergronden bij de overheid, wetenschap en bedrijfsleven bezocht. Bekijk hieronder de presentatie van Fleur, of luister deze terug op Spotify.