Benoeming Herbert Bos als lid Kiesraad

Prof. dr. ir. Herbert Bos is voorgedragen als lid van de Kiesraad per 1 juli 2023. Herbert Bos is hoogleraar beveiliging van computersystemen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en heeft ruime kennis van digitale veiligheid van verkiezingen. Zijn onderzoek op de universiteit richt zich op het vinden en verhelpen van kwetsbaarheden in computersystemen. Herbert Bos is medeoprichter van de Stichting Tegen Hackbare Verkiezingen. Hij volgt Ronald Prins op die de Kiesraad per 1 juli verlaat.

Naast zijn hoogleraarschap geeft Herbert Bos mede leiding aan het AMSec Research Cluster en aan de afdeling Computer Science van de VU. Ook is hij lid van de Stuurgroep Cybersecurity van de VU. Herbert Bos is een van de hoofdauteurs van de drie edities van de Nationale Cyber Security Research Agenda. Het bestuurslidmaatschap van de Stichting Hackbare Verkiezingen zet hij stop per 1 juli.

Wim Kuijken, voorzitter Kiesraad: “Wij zijn bijzonder verheugd met deze benoeming. Het is van cruciaal belang om uitstekende kennis op het gebied van digitale veiligheid van verkiezingen in onze raad te hebben. Met de komst van Herbert Bos zijn wij daarvan verzekerd. Ik kijk dan ook zeer uit naar onze samenwerking en dank hierbij Ronald Prins voor zijn waardevolle inzet voor de Kiesraad”.

Lees hier het bericht over de benoeming dat vandaag verscheen na de ministerraad.