In memoriam: Maaike van Hoboken

Met veel verdriet hebben we vernomen dat onze gewaardeerde collega Maaike van Hoboken op 28 augustus geheel onverwachts is overleden. Zij is 61 jaar geworden.

Beeld: ©Kiesraad

Maaike was sinds 2015 als ondersteunend administratief medewerker werkzaam bij de Kiesraad. Voordat zij bij ons kwam, heeft zij lange tijd als secretaresse bij het ministerie van Defensie gewerkt. Volgend jaar zouden wij vieren dat ze veertig jaar in rijksdienst zou zijn.

In haar beginjaren bij de Kiesraad was Maaike verantwoordelijk voor de afhandeling van verzoeken van kiezers tot het houden van een referendum, een voor de Kiesraad nieuwe taak waar zij veel plezier aan beleefde. Nadat de referendumwetgeving werd ingetrokken bleef Maaike twee dagen per week bij ons werken ter administratieve en secretariële ondersteuning. Met haar naaste collega’s zorgde zij dat op het terrein van officemanagement alles steeds goed liep.

Maaike was een schat van een mens, haar gulle lach hoorde je altijd eerder dan dat je haar zag. Bescheiden, altijd monter en bereid om te helpen, ook op haar niet vaste werkdagen.

Wij gaan Maaike ontzettend missen.