Vacatures juridisch medewerker Informatiepunt Verkiezingen

De Kiesraad zoekt 3 juridisch medewerkers voor het Informatiepunt Verkiezingen. Het Informatiepunt beantwoordt in verkiezingstijd vragen over kiesrecht en het verkiezingsproces. De medewerkers van het Informatiepunt Verkiezingen zijn verantwoordelijk voor een correcte, onpartijdige en tijdige beantwoording en registratie van de vragen.

©Kiesraad

Op 24 november 2021 vinden in enkele gemeenten herindelingsverkiezingen plaats. En op 16 maart 2022 zijn er in het hele land gemeenteraadsverkiezingen. De Kiesraad wordt met name in verkiezingstijd veel benaderd door gemeenten, kiezers, politieke partijen en andere belangstellenden met vragen over kiesrecht en het verkiezingsproces. Voor de beantwoording van deze vragen wordt tijdelijk een ‘Informatiepunt Verkiezingen’ ingesteld. Dit is een samenwerkingsverband van de Kiesraad en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Drie vacatures

De vacature is voor de volgende periode:
Van 06-09-2021 tot 15-04-2022.

Uren:   34 uur per week
Schaalniveau:   9.0 conform BBRA
Opleidingsniveau:  afgestudeerd rechten (bij voorkeur afstudeerrichting staats- en bestuursrecht)

Functie-eisen

  • Universitair denk- en werkniveau - bij voorkeur een (geheel of bijna afgeronde) rechtenstudie met afstudeerrichting staats- en bestuursrecht);
  • Aantoonbare affiniteit met verkiezingen en kiesrecht;
  • Uitstekende mondelinge, schriftelijke en contactuele vaardigheden
  • Klantvriendelijk
  • Omgevingsbewust
  • Flexibele instelling
  • Stressbestendig

Organisatie

De Kiesraad is het centraal stembureau voor de verkiezingen van de Tweede Kamer, Eerste Kamer en het Europees Parlement. Ook is de Kiesraad adviescollege voor regering en parlement over kiesrecht en organisatie en uitvoering van verkiezingen. Kiezers, politieke partijen, en gemeenten met vragen over kiesrecht en verkiezingen kunnen de Kiesraad raadplegen. De Kiesraad bestaat uit 7 leden. Zij worden ondersteund door een secretariaat van ongeveer 24 medewerkers.

Solliciteren

Geïnteresseerd in deze tijdelijke functie(s)? Schrijf je in bij één van de hieronder genoemde uitzendbureaus en upload daar je sollicitatiebrief en CV. Dit kan tot 17 september 12.00 uur.

Reageer via een van de uitzendbureaus:

Meer info?

Wil je meer weten over het Informatiepunt, zie de eindrapportage van het vorige Informatiepunt: 

Wil je meer weten over de Kiesraad:

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met:
Mirjam de Bruin, juridisch adviseur,
tel. nr. 070 426 6266,
email:  kiesraad@kiesraad.nl .