Vacature: lid van de Kiesraad

Door afloop van de benoemingstermijn van een van de huidige leden per 1 juni 2021, heeft de Kiesraad een vacature opengesteld voor de functie van lid van de Kiesraad.

Beeld: ©Kiesraad / Phil Nijhuis

Van de leden van de Kiesraad wordt verwacht dat zij vanuit hun ervaring een bijdrage kunnen leveren aan de onafhankelijke oordeelsvorming binnen de Raad. Zij dienen te beschikken over een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en zijn bekend met het functioneren van de rijksoverheid en van de vertegenwoordigende organen in ons land.

In het bijzonder worden uitgenodigd om te solliciteren personen die vanuit een bestuurdersrol succesvolle ervaring hebben met ICT-processen en toepassingen binnen de overheid, bijvoorbeeld bij een uitvoeringsorganisatie en/of personen die een aantoonbare visie hebben op de digitalisering van (overheids)processen in de samenleving, zoals verkiezingen.
De reactietermijn voor deze vacature is gesloten.