Kandidatenlijsten Eerste Kamerverkiezing 2019 onderzocht

Op woensdag 24 april heeft de Kiesraad, het centraal stembureau, in een besloten zitting de 15 ingeleverde kandidatenlijsten voor de Eerste Kamerverkiezing, 27 mei 2019, onderzocht. Er zijn bij 6 partijen verzuimen geconstateerd – het kan dan bijvoorbeeld gaan om onvoldoende ondersteuningsverklaringen of om kandidaten die niet op de juiste wijze op de kandidatenlijst zijn vermeld.

De partijen hebben nog tot, 29 april, 17.00 uur, om eventuele verzuimen (zoals ontbrekende stukken) te herstellen. Op woensdag 1 mei, om 16.00 uur, maakt de Kiesraad in een openbare zitting bekend welke kandidatenlijsten en de daarop voorkomende kandidaten en partijnamen (aanduidingen) geldig zijn verklaard.In deze zitting nummert de Raad ook de lijsten.

Beeld: ©Kiesraad / Jeroen van der Meyde

De volgende partijen hebben een kandidatenlijst ingeleverd:

50PLUS

CDA

ChristenUnie

Democraten 66 (D66)

DENK

Forum voor Democratie

GROENLINKS

Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF)

Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)

Partij voor de Dieren

PVV (Partij voor de Vrijheid)

SP (Socialistische Partij)

Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)

Union Revolushon Boneriano

VVD

Zitting

De zitting van 1 mei vindt plaats in het gebouw van de Eerste Kamer, ingang Binnenhof 22, in Den Haag, en is  live te volgen via de website van de Eerste Kamer, zie  https://www.eerstekamer.nl/live_plenaire_zaal . Bezoekers aan de Eerste Kamer moeten zich kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs.