Vacature juridisch medewerker Informatiepunt Verkiezingen

De Kiesraad zoekt vanaf januari 2019 een juridisch medewerker ter versterking van het Informatiepunt Verkiezingen. Dit Informatiepunt beantwoordt in verkiezingstijd vragen over kiesrecht en het verkiezingsproces. De medewerkers van het Informatiepunt Verkiezingen zijn verantwoordelijk voor een correcte, onpartijdige en tijdige beantwoording alsook registratie van de vragen.

In de eerste helft van 2019 vinden verschillende verkiezingen plaats: gecombineerde provinciale statenverkiezingen/waterschapsverkiezingen, eilandsraadsverkiezingen, kiescollegeverkiezingen, de Eerste Kamerverkiezing en de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Bovendien vinden in het najaar van 2018 nog een aantal herindelingsverkiezingen plaats. De Kiesraad wordt in verkiezingstijd veel benaderd met vragen over kiesrecht en het verkiezingsproces, met name door gemeenten, bestuurders, kiezers, en politieke partijen. Voor de beantwoording van deze vragen wordt tijdelijk een ‘Informatiepunt Verkiezingen’ ingesteld. Dit is een samenwerkingsverband van de Kiesraad met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Randvoorwaarden

De vacature betreft de volgende periode:
Van 02-01-2019 tot 14-06-2019 
Uren:   32 uur per week
Schaalniveau:   9.0 conform BBRA
Opleidingsniveau:  afgestudeerd WO rechten (bij voorkeur afstudeerrichting staatsrecht)

Functie-eisen

  • Jurist, met aantoonbare affiniteit met verkiezingen en kiesrecht
  • Uitstekende mondelinge, schriftelijke en contactuele vaardigheden
  • Klantvriendelijk
  • Flexibele instelling
  • Stressbestendig

Organisatie

De Kiesraad is het centraal stembureau voor de verkiezingen van de Tweede Kamer, Eerste Kamer en het Europees Parlement. Ook is de Kiesraad adviescollege voor regering en parlement over kiesrecht en verkiezingen. De Kiesraad bestaat uit 7 leden. Zij worden ondersteund door een secretariaat.

Solliciteren

De Kiesraad werkt voor het vervullen van deze vacature samen met de volgende uitzendbureaus:

Geïnteresseerd in deze tijdelijke functie? Schrijf je in bij één van de uitzendbureaus en upload vanaf 14 november je sollicitatiebrief en CV. Dit kan tot uiterlijk 27-11-2018.

Meer info?

Wil je meer weten over het Informatiepunt, zie de eindrapportage van het vorige Informatiepunt: https://www.kiesraad.nl/adviezen-en-publicaties/adviezen/2018/5/17/eindrapportage-informatiepunt-verkiezingen-2018.

Wil je meer weten over het werk van de Kiesraad, zie dan bijvoorbeeld het jaarverslag 2017 https://www.kiesraad.nl/adviezen-en-publicaties/jaarverslagen/2017/03/jaarverslag-2017/jaarverslag-kiesraad-2017.

Heb je vragen over deze functie, neem dan contact op met Heleen Hörmann, coördinator, via 070 – 426 8272.