Vacatures juridisch medewerker Informatiepunt Verkiezingen

De Kiesraad zoekt 3 juridisch medewerkers voor het Informatiepunt Verkiezingen. Dit Informatiepunt beantwoordt in verkiezingstijd vragen over kiesrecht en het verkiezingsproces. De medewerkers van het Informatiepunt Verkiezingen zijn verantwoordelijk voor een correcte, onpartijdige en tijdige beantwoording alsook registratie van de vragen.

In de eerste helft van 2019 vinden verschillende verkiezingen plaats: gecombineerde provinciale statenverkiezingen/ waterschapsverkiezingen, de Eerste Kamerverkiezing en de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Bovendien vinden in het najaar van 2018 nog een aantal herindelingsverkiezingen plaats. De Kiesraad wordt in verkiezingstijd veel benaderd met vragen over kiesrecht en het verkiezingsproces, met name door gemeenten, bestuurders, kiezers, en politieke partijen. Voor de beantwoording van deze vragen wordt tijdelijk een ‘Informatiepunt Verkiezingen’ ingesteld. Dit is een samenwerkingsverband van de Kiesraad met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Drie vacatures

De vacatures betreffen de volgende perioden:
Van 15-10-2018 tot 14-06-2019 (2 vacatures)
Van 02-01-2019 tot 14-06-2019  (1 vacature)

Uren:   32 uur per week
Schaalniveau:   9.0 conform BBRA
Opleidingsniveau:  afgestudeerd rechten (bij voorkeur afstudeerrichting staatsrecht)

Functie-eisen

  • Jurist, met aantoonbare affiniteit met verkiezingen en kiesrecht
  • Uitstekende mondelinge, schriftelijke en contactuele vaardigheden
  • Klantvriendelijk
  • Flexibele instelling
  • Stressbestendig

Organisatie

De Kiesraad is het centraal stembureau voor de verkiezingen van de Tweede Kamer, Eerste Kamer en het Europees Parlement. Ook is de Kiesraad adviescollege voor regering en parlement over kiesrecht en verkiezingen. De Kiesraad bestaat uit 7 leden. Zij worden ondersteund door een secretariaat.

Solliciteren

De Kiesraad werkt voor het vervullen van deze vacatures samen met de volgende uitzendbureaus:

Geïnteresseerd in deze tijdelijke functie(s)? Schrijf je in bij één van de uitzendbureaus en upload vanaf 20 augustus je sollicitatiebrief en CV. Dit kan tot uiterlijk 02-09-2018.

Meer info?

Wil je meer weten over het Informatiepunt, zie de eindrapportage van het vorige Informatiepunt: https://www.kiesraad.nl/adviezen-en-publicaties/adviezen/2018/5/17/eindrapportage-informatiepunt-verkiezingen-2018.

Wil je meer weten over de Kiesraad, zie de website van de Kiesraad www.kiesraad.nl, en het jaarverslag 2017 https://www.kiesraad.nl/adviezen-en-publicaties/jaarverslagen/2017/03/jaarverslag-2017/jaarverslag-kiesraad-2017.

Heb je vragen over deze functie, neem dan contact op met Heleen Hörmann, coördinator, via 070 – 426 8272.