Symposium 'De verkiezing van de toekomst' 29 juni

Op vrijdag 29 juni 2018 organiseert de Kiesraad het symposium ‘De verkiezing van de toekomst’ ter gelegenheid van de viering van 100 jaar algemeen kiesrecht in Nederland. In 1917 kregen alle mannen vanaf 25 jaar kiesrecht, twee jaar daarna ook vrouwen. Goed nieuws. Maar… is het kiesstelsel dat we nu kennen geschikt voor de komende honderd jaar? Graag nodigt de Kiesraad belangstellenden uit om hier over mee te praten tijdens het symposium op 29 juni.

Op het symposium geven sprekers Marc Chavannes en Geerten Waling hun scherpe en verrassende visie op de toekomst van het Nederlandse kiesstelsel. Daarnaast vindt de prijsuitreiking plaats van de essaywedstrijd ‘de verkiezing van de toekomst’ voor middelbare scholieren.

U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier op deze website. Op deze pagina vindt u ook meer informatie over het programma en de sprekers.

Deelname is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt.

Locatie: De Oude Zaal van de Tweede Kamer, Binnenhof 1A Den Haag.
Aanvang 13.30 uur en einde programma rond 17.00 uur, met aansluitend een borrel.