Deadline essaywedstrijd 'De verkiezing van de toekomst' 15 april

Ben jij een scholier van klas 4, 5 of 6 van de middelbare school met een goed idee voor de toekomst van Nederlandse verkiezingen of een alternatief daarvoor? Doe dan mee aan onze essaywedstrijd 'De verkiezing van de toekomst'! Deadline voor het insturen van een essay is zondag 15 april a.s.

Tussen 2017 en 2019 vieren we in Nederland dat honderd jaar geleden algemeen kiesrecht werd ingevoerd: vanaf 1917 mochten alle mannen vanaf 25 jaar stemmen, twee jaar daarna ook vrouwen. Goed nieuws. Maar niet iedereen is even enthousiast over het huidige systeem van verkiezingen. 

Prijzen

Wat vind jij? Wat kan beter, en vooral hoe? Werk in een essay uit hoe jij denkt dat we het Nederlandse kiesstelsel kunnen verbeteren… Of als je denkt dat het helemaal anders kan: leef je uit op een alternatief! De winnaar van de essaywedstrijd ontvangt o.a. een geldbedrag van € 250 en zijn/haar essay wordt gepubliceerd in een dagblad.

Inzenden essay

Stuur je essay uiterlijk zondag 15 april 2018 op naar de Kiesraad, via kiesraad@kiesraad.nl.

Vermeld daarbij:

  • je naam en geboortedatum
  • je school en klas
  • je adres en telefoonnummer