Vacature senior jurist

De Kiesraad heeft een vacature voor een senior jurist. De senior jurist levert een belangrijke bijdrage aan de adviezen van de Kiesraad over kiesrecht en verkiezingen. Ook stelt hij/zij vakinhoudelijke notities op en is backoffice voor de medewerkers van het Informatiepunt Verkiezingen.

De senior jurist stelt zienswijzen en verweerschriften op voor beroepszaken waar de Kiesraad bij betrokken is. Hij/zij werkt waar nodig mee aan onderzoeken en publicaties. Ook neem hij/zij een deel van de praktisch-juridische voorbereiding van verkiezingen en referenda voor zijn/haar rekening.

Functie-eisen

• afgestudeerd in de richting staats- en bestuursrecht en minimaal twee jaar relevante werkervaring als jurist;
• bij voorkeur ervaring met het kiesrecht, de privacywetgeving en/of algemeen bestuursrecht;
• bij voorkeur ervaring met informatiebeleid en/of de digitale overheid;
• kennis van de organisatie van de Rijksoverheid en van de wetgevingsprocedure;
• affiniteit met verkiezingen;
• analytisch sterk, flexibel en zelfstandig;
• inzicht in politiek-bestuurlijke verhoudingen en in staat daarin te opereren;
• resultaatgericht en met een goede balans tussen snelheid en zorgvuldigheid;
• spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en kan zich helder en overtuigend uitdrukken.

Interesse?

Voor meer informatie over de vacature kunnen geïnteresseerden contact opnemen met mevrouw Pamela Young, plv. secretaris-directeur en coördinator juridische zaken 070-4267196. Zie voor de gehele vacaturetekst https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/detail/senior-jurist-kiesraad-BZK-2017-0297. Reageren kan tot 21 augustus.