Laatste dag registratie bij Kiesraad voor provinciale staten- en waterschapsverkiezingen

Politieke partijen die nog niet bij de Kiesraad geregistreerd zijn en die gebruik willen maken van doorwerking naar de aankomende provinciale statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen moeten zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk donderdag 20 november 2014 hun verzoek tot registratie van een aanduiding bij de Kiesraad indienen.

Beeld: ©Theo Bos

Partijnamen die bij de Kiesraad zijn geregistreerd voor de Tweede Kamerverkiezingen hebben zogenoemde doorwerking naar de provinciale statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen. Dit betekent dat voor deze partijnamen geen aparte registratie nodig is voor de komende verkiezingen van 18 maart 2015. Politieke partijen kunnen uiterlijk 20 november 2014 een registratieverzoek voor hun partijnaam bij de Kiesraad indienen voor de Tweede Kamer als zij die ook voor de provinciale statenverkiezingen of waterschapsverkiezingen willen gebruiken.

Beroep

Tegen een registratie (of weigering van een registratie) door de Kiesraad kan beroep worden ingesteld. Als dit gebeurt, dan kan het voorkomen dat de registratie alsnog niet op tijd vastgesteld wordt. In dat geval vindt er geen doorwerking naar de provinciale statenverkiezingen of waterschapsverkiezingen plaats voor de aanduiding. Op 24 december 2014 worden alle onherroepelijk vastgestelde aanduidingen in de Staatscourant gepubliceerd.