Vacatures juridisch medewerker Informatiepunt Verkiezingen

De Kiesraad zoekt tijdelijk 2 juridisch medewerkers voor het Informatiepunt Verkiezingen. De belangrijkste taken van het Informatiepunt zijn: het uitleggen van de kieswetgeving en het geven van voorlichting over de gang van zaken rondom verkiezingen.

Beeld: ©Kiesraad

De medewerkers van het Informatiepunt zijn verantwoordelijk voor een correcte, onpartijdige en tijdige beantwoording van de vragen. Voor de inhoud van de antwoorden vindt afstemming plaats met collega’s van het secretariaat van de Kiesraad en in voorkomende gevallen met het ministerie van BZK. De medewerkers van het Informatiepunt dragen zorg voor de registratie, archivering en eventuele doorverwijzing van vragen.

Twee vacatures

De vacatures betreffen de volgende perioden:
Van 01-10-2014 tot 01-04-2015
Van 06-01-2015 tot 01-06-2015
Uren:   32 uur per week
Schaalniveau:   9.0, conform BBRA
Opleidingsniveau:  (Bijna) afgestudeerd rechten of politicologie (HBO/WO), bij voorkeur afstudeerrichting staatsrecht.

Functie-eisen

  • Jurist of politicoloog, met aantoonbare affiniteit met verkiezingen en kiesrecht
  • Uitstekende mondelinge, schriftelijke en contactuele vaardigheden
  • Klantvriendelijk
  • Flexibele instelling
  • Stressbestendig

Organisatie

De Kiesraad is het centraal stembureau voor de verkiezingen van de Tweede Kamer, Eerste Kamer en het Europees Parlement. Ook is de Kiesraad adviescollege voor regering en parlement over kiesrecht en organisatie en uitvoering van verkiezingen. Ambtenaren, politieke partijen, bestuurders, burgers en media met vragen over kiesrecht en verkiezingen kunnen de Kiesraad raadplegen. De Kiesraad bestaat uit 7 leden. Zij worden ondersteund door een secretariaat.

Verkiezingen

In de eerste helft 2015 vinden de volgende verkiezingen plaats: voor de provinciale staten en de waterschappen (18 maart) en voor de Eerste Kamer (26 mei). Ook vinden er in november 2014 nog enkele herindelingsverkiezingen plaats. De Kiesraad wordt met name in verkiezingstijd veel benaderd door gemeenten, burgers, politieke partijen en andere belangstellenden met vragen over kiesrecht en het verkiezingsproces. Voor het invullen van deze taken wordt tijdelijk, in de periode van oktober 2014 t/m mei 2015, een ‘Informatiepunt  Verkiezingen’ ingesteld. Dit is een samenwerkingsverband van de Kiesraad met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Taken

De belangrijkste taken van het Informatiepunt zijn:

  • het uitleggen van kieswetgeving
  • het geven van voorlichting over de gang van zaken rondom de verkiezingen
  • het verstrekken van informatie gebeurt zowel mondeling (telefonisch) als schriftelijk (via e-mail)

Geinteresseerd?

Geïnteresseerd in deze tijdelijke functie(s)? Laat het ons weten en stuur je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 14-09-2014 naar postbus.solliciteren@minbzk.nl.
Heb je vragen over deze functie, neem dan contact op met Heleen Hörmann, clustercoördinator,  via 070 – 426 8272.

Acquisitie n.a.v. de vacature is niet gewenst.