Bekendmaking definitieve verkiezingsuitslag

Woensdagavond 19 maart is in de media de officieuze uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2014 bekendgemaakt. Op vrijdag 21 maart om 10.00 uur stellen de gemeentelijk centraal stembureaus in een openbare zitting de definitieve verkiezingsuitslag van de gemeenteraads-verkiezingen vast.

Beeld: Kiesraad

Tijdens de zitting stelt het centraal stembureau van de gemeente het aantal uitgebrachte stemmen vast, het aantal blanco stemmen, het aantal stemmen dat bij volmacht is uitgebracht en het aantal ongeldige stemmen. Kiezers kunnen tijdens deze zitting vragen stellen en eventuele bezwaren indienen over de stemming of de uitslag. Van de zitting maakt het centraal stembureau een proces-verbaal op. De gemeente zet het proces-verbaal daarna op internet. 

Verkiezingsuitslagen in databank

Alle verkiezingsuitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen zijn naar verwachting begin april in de databank verkiezingsuitslagen van de Kiesraad te vinden. Zo kunnen de uitslagen van de verkiezingen in 2014 vergeleken worden met eerdere gemeenteraadsverkiezingen.