Symposium 'Verkiezingen op de kaart'

Vrijdagmiddag 17 juni organiseert de Kiesraad een symposium, ter gelegenheid van de uitgave van een Verkiezingsatlas. De voorzitter van de Kiesraad, Henk Kummeling, zal het eerste exemplaar van deze atlas aanbieden aan de voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi A. Verbeet. In de Verkiezingsatlas wordt vanuit geografisch perspectief een beeld geschetst van Tweede Kamerverkiezingen vanaf 1848. De data die ten grondslag liggen aan de kaarten en analyses in de atlas zijn ontleend aan de Databank Verkiezingsuitslagen van de Kiesraad. Tijdens het symposium worden achtergronden en mogelijkheden van de databank gedemonstreerd en toegelicht. Verder gaan enkele sprekers in op de Verkiezingsatlas en de mogelijkheden voor geografisch onderzoek naar stemgedrag.

Beeld: ©Teun Berserik

Het symposium vindt plaats in den Haag, in Sociëteit de Vereeniging en begint om 14.00 uur. Deelname is kosteloos. U wordt wel vriendelijk verzocht aan te melden bij deelname, gezien het beperkt aantal plaatsen. Graag aanmelden bij Ron de Jong, via ron.jong@kiesraad.nl. Bel voor inlichtingen: Heleen Hörmann, 070-426.8272
Voor meer informatie: zie de uitnodiging voor het symposium.

Sprekers

Op het symposium zullen er bijdragen zijn van Herman van der Wusten (emeritus-hoogleraar politieke Geografie van de Universiteit van Amsterdam), Ron de Jong (historicus, onderzoeker Kiesraad) en Joop van Holsteyn (bijzonder hoogleraar Kiezersonderzoek Universiteit Leiden).  Dagvoorzitter is Meine Henk Klijnsma.