Openbare zitting bekendmaking uitslag verkiezing Tweede Kamer

De Kiesraad, het centraal stembureau, houdt op dinsdag 15 juni een openbare zitting waarin de officiële uitslag bekend wordt gemaakt van de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer op 9 juni 2010.

Beeld: ©Theo Bos

De Kiesraad maakt hier de volgende gegevens bekend: het aantal stemmen per lijst, het aantal stemmen per kandidaat, kandidaten die met voorkeurstemmen zijn gekozen, verdeling van de zetels en de restzetels, gevolgen van lijstencombinaties voor de zetelverdeling, welke kandidaten gekozen zijn.

De zitting wordt gehouden op dinsdag 15 juni, aanvang 15.00 uur, in de Oude Zaal van de Tweede Kamer, Binnenhof 1a te Den Haag. Zaal open vanaf 14.30 uur. Na afloop van de zitting worden de uitslagen gepubliceerd op www.kiesraad.nl

Voorafgaand aan deze zitting van de Kiesraad zullen de hoofdstembureaus op vrijdag 11  juni in een zitting bijeenkomen, om de stemtotalen per kieskring vast te stellen. Vervolgens stelt de De Kiesraad, als centraal stembureau,  op basis van deze uitkomsten de offciele uitslag van de verkiezing vast. Dit verklaart de tijd die er zit tussen de dag van stemming en de datum voor vaststelling uitslag door het centraal stembureau.