Tweede zitting centraal stembureau uitslag Tweede Kamerverkiezing

Het centraal stembureau (de Kiesraad) komt op 4 december 2023 bijeen in een tweede openbare zitting voor de vaststelling van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezing van 22 november 2023. De zitting vindt plaats in de Tweede Kamer op maandag 4 december 2023 om 14.00 uur. De zitting is ook te volgen via de livestream van de Tweede Kamer.

Beeld: ©Kiesraad / Phil Nijhuis

Op verzoek van de Tweede Kamer heeft het gemeentelijk stembureau Tilburg de stemmen van 4 stembureaus herteld. De hertelling heeft geleid tot een aanpassing in de uitslag van stembureaus: nr. 9 Beatrix College, nr.15 OBS de Fonkel, nr.21 Parochiezaal De Goede Herder, nr.31 Wijkcentrum Zuiderkwartier. Het proces-verbaal van de hertelling door het gemeentelijk stembureau Tilburg wordt overgebracht aan de Kiesraad. Op basis hiervan stelt de Kiesraad een nieuw proces-verbaal van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezing vast en maakt deze bekend in een openbare zitting op maandag 4 december om 14.00 uur.

Belangstellenden kunnen aanwezig zijn bij de zitting. U kunt zich hiervoor aanmelden via de Tweede Kamer.

In verband met de beveiliging en het opbergen van tassen en jassen in kluisjes, is het van belang dat u uiterlijk om 13.30 uur aanwezig bent.

Locatie: Tweede Kamer der Staten Generaal
Prinses Irenepad 1, 2595 BG Den Haag

Belangstellenden kunnen aanwezig zijn bij de zitting, zij moeten zich hiervoor aanmelden via de Tweede Kamer Let op: U heeft een geldig legitimatiebewijs nodig om toegelaten te worden tot de Tweede Kamer.