Eerste Kamer: Wanneer zijn de ingeleverde kandidatenlijsten in te zien en wanneer zijn ze definitief?
Niet-openbare zitting: onderzoek ingeleverde kandidatenlijsten
Het centraal stembureau onderzoekt in een niet-openbare zitting de geldigheid van de kandidatenlijsten, de daarop voorkomende kandidaten en de geplaatste partijnaam (‘aanduiding’). Als er bij het onderzoek naar de ingeleverde kandidatenlijsten verzuimen blijken - er ontbreken bijvoorbeeld stukken - dan stelt het centraal stembureau de inleveraar van de kandidatenlijst hiervan op de hoogte. Deze kan dan binnen 3 dagen de verzuimen herstellen door de ontbrekende of onvolledige stukken aan te vullen. Zie Kieswet art. S 1.
Openbare zitting: beslissing geldigheid kandidatenlijsten
Uiterlijk 10 dagen na de kandidaatstelling maakt het centraal stembureau in een openbare zitting op een vooraf aangekondigde plaats en tijdstip, zijn beslissing over de geldigheid van de kandidatenlijsten en de daarop voorkomende kandidaten bekend. Zie Kieswet art. S 2. Ook worden in deze zitting de geldige lijsten genummerd. Van de zitting voor het vaststellen van de geldigheid en nummering van kandidatenlijsten maakt het centraal stembureau een proces-verbaal op.
Definitieve kandidatenlijsten
Belanghebbenden hebben hierna 4 dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissingen van het centraal stembureau (de lijstnummering uitgezonderd). De Raad van State doet maximaal 6 dagen later een uitspraak over beroepszaken. Na deze termijn zijn de kandidatenlijsten onherroepelijk vastgesteld en daarmee definitief. De definitief vastgestelde kandidatenlijsten worden gepubliceerd in de Staatscourant. Zie Kieswet art. S 13.