Vacatures juridisch medewerker Informatiepunt Verkiezingen

De Kiesraad zoekt tijdelijk 3 juridisch medewerkers voor het Informatiepunt Verkiezingen. De belangrijkste taken van het Informatiepunt zijn: het uitleggen van de kieswetgeving en het geven van voorlichting over de gang van zaken rondom verkiezingen.

De medewerkers van het Informatiepunt zijn verantwoordelijk voor een correcte, onpartijdige en tijdige beantwoording van de vragen. Voor de inhoud van de antwoorden vindt afstemming plaats met collega’s van het secretariaat van de Kiesraad en in voorkomende gevallen met het ministerie van BZK. De medewerkers van het Informatiepunt dragen zorg voor de registratie, archivering en eventuele doorverwijzing van vragen.

Drie vacatures

De vacatures betreffen de volgende perioden:
Van 31-10-2017 tot 01-05-2018  (2 vacatures)
Van 02-01-2018 tot 01-05-2018  (1 vacature)
Uren:   32 uur per week
Schaalniveau:   9.0 conform BBRA
Opleidingsniveau:  Afgestudeerd rechten of politicologie (WO), bij voorkeur afstudeerrichting staatsrecht.

Functie-eisen

  • Jurist of politicoloog, met aantoonbare affiniteit met verkiezingen en kiesrecht
  • Uitstekende mondelinge, schriftelijke en contactuele vaardigheden
  • Klantvriendelijk
  • Flexibele instelling
  • Stressbestendig

Werkzaamheden

De belangrijkste taken van het Informatiepunt zijn:

  • het uitleggen van kieswetgeving
  • het geven van voorlichting over de gang van zaken rondom de verkiezingen
  • het verstrekken van informatie, dat gebeurt zowel mondeling (telefonisch) als schriftelijk (via e-mail)

Organisatie

De Kiesraad is het centraal stembureau voor de verkiezingen van de Tweede Kamer, Eerste Kamer, het Europees Parlement en voor raadgevende referenda. Ook is de Kiesraad adviescollege voor regering en parlement over kiesrecht en verkiezingen. De Kiesraad bestaat uit 7 leden. Zij worden ondersteund door een secretariaat. Ambtenaren, politieke partijen, bestuurders, burgers en media met vragen over kiesrecht en verkiezingen kunnen het secretariaat van de Kiesraad raadplegen.

Verkiezingen

Op 21 maart 2018 vindt de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De Kiesraad wordt met name in verkiezingstijd veel benaderd door gemeenten, burgers, politieke partijen en kiezers met vragen over kiesrecht en het verkiezingsproces. Voor de beantwoording hiervan wordt tijdelijk, in de periode van eind oktober 2017 t/m april 2018, een ‘Informatiepunt Verkiezingen’ ingesteld. Dit is een samenwerkingsverband van de Kiesraad met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Geïnteresseerd?

De Kiesraad werkt voor het vervullen van deze vacatures samen met de volgende uitzendbureaus:

Randstad: vacature op website Randstad 070-3704704

Start People: vacature op website Start People 070-3102150

Tempo team: vacature op website Tempo-Team 070-3130700

Geïnteresseerd in deze tijdelijke functie(s)? Schrijf je in bij één van de uitzendbureaus en upload daarna je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 02-10-2017, vóór 10.00 uur.

Heb je vragen over deze functie, neem dan contact op met Heleen Hörmann, coördinator, via 070 – 426 8272.

Acquisitie n.a.v. de vacature is niet gewenst.