21 maart bekendmaking officiële uitslag Tweede Kamerverkiezing

De Kiesraad houdt op dinsdag 21 maart een openbare zitting waarin de officiële uitslag bekend wordt gemaakt van de Tweede Kamerverkiezing op 15 maart 2017. De hoofdstembureaus stellen in de loop van vrijdag 17 maart de uitslag op kieskringniveau vast. Vervolgens stelt de Kiesraad, als centraal stembureau, op basis van deze uitkomsten de officiële verkiezingsuitslag vast.

Bekendmaking uitslag referendum 12-04-2016

Beeld: Kiesraad

De Kiesraad maakt tijdens de zitting van 21 maart onder meer bekend:

  • het aantal uitgebrachte stemmen per politieke partij
  • de verdeling van de zetels en de restzetels
  • de gekozen kandidaten
  • de kandidaten die met voorkeurstemmen zijn gekozen
  • de gevolgen van lijstencombinaties voor de zetelverdeling

Zitting centraal stembureau

De zitting wordt gehouden op:

Datum: dinsdag 21 maart 2017
Tijdstip: om 16.00 uur
Locatie: Oude Zaal van de Tweede Kamer
Adres: Lange Poten 4, Den Haag

U bent van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Alle bezoekers aan de Tweede Kamer moeten een geldig legitimatiebewijs tonen en moeten rekening houden met een security check. Na afloop van de zitting wordt een nieuwsbericht met de officiële uitslag geplaatst op deze website. De zitting is ook via livestream te volgen.